T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / TOMARZA - Şehit Jandarma Üsteğmen Efkan Cengiz Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1991-1992 Eğitim Öğretim yılında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde "Tomarza İlköğretim Okulu" olarak hizmete açılmıştır. O yıllarda ilçemizdeki tek ilköğretim okulu olması nedeniyle yoğun bir öğrenci kapasitesine sahiptir. 


Okulumuzun adı 1998 yılından itibaren ,ilçemize bağlı İncili köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Usteğmen Etkan Cengiz´in şehit olması nedeniyle Kayseri Valiliği tarafindan;"Şehit Jandarma Üsteğmen Efkan Cengiz İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yeni sisteme geçilmesi ile beraber okulumuz Ortaokul olarak düzenlenmiş ve adı "Şehit Jandarma Üsteğmen Efkan Cengiz Ortaokulu" olmuştur.

Okulumuzun Fiziki Durumu
Okulumuz üç katlı tek bir binadan oluşmaktadır. Çağdaş öğrenim teknikleri ve modern dünya gereksinimleri temel alınarak "Branş Sınıfı" uygulamasına geçilmiştir. Okulumuzda; Fen ve Teknoloji Sınıfı, İngilizce Sınıfı, Türkçe Sınıfı, Sosyal Bilgiler Sınıfı, Matematik Sınıfı ve Teknoloji Tasarım Sınıfı gibi branş sınıfları bulunmaktadır.
Bunun yanı sıra 2 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 1 arşiv odası ve 15+1 BT sınıfı yer almaktadır.

Personel Durumu
İçerisinde bulunduğumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle okulumuz da; 1 Okul Müdürü,1 Müdür Yardımcısı,16 Branş öğretmeni, 2 Hizmetli görev yapmaktadır.

Okulumuz Kadrosuna Girecek Öğretmenlerimiz İçin;

İlçemiz Kayseri merkeze 45 dakikalık uzaklıkta olup, Doğu Terminali´nden sabahları 15 dk da bir kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra yerleşmeyi düşünen öğretmenlerimiz için ilçemiz girişinde bulunan TOKİ daireleri idealdir. Bu konutlar ile okulumuz arasında ki mesafe araçla 5 dakikadır. Ayrıca ilçemizde birde Öğretmenevi bulunmaktadır. 
İlçe merkezinde bulunan market, kırtasiye, internet cafe, ptt ve Gsm şubeleri hayatı kolaylaştırmaktadır. 
okulumuz ilçe meydanına ve terminaline yürüyerek 5 dk mesafededir. Okulumuz 2 adet 5. sınıf, 2 adet 6. sınıf, 3 adet 7 ve 4 adet 8. sınıf olmak üzere 199 öğrenci sayısına sahiptir. Branş sınıfları uygulaması ile her dersin ayrı bir sınıfı vardır. Branş sınıflarında akıllı tahtalar yer almaktadır. Ayrıca 15+1 bilgisayar bulunan Bilişim Teknolojileri sınıfımız öğretmenlerin ve formatör öğretmenin yapacağı düzenleme ile kullanılabilmektedir.

Zorunlu hizmet bölgesi olarakta sayılan okulumuz;görev yeri olarak diğer ilçelere nazaran daha rahat bir konumdadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2023 - Güncelleme: 27.02.2023 14:26 - Görüntülenme: 127
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,